Fremgangsmåde
Sæt lårene over og koge i bouillonen med krydderier og urter.
Lad dem simre i ca. 1 times tid. Løft dem op af lagen, og lad dem køle lidt af, før du plukker kødet fra. Hak også gulerødderne groft efter kogningen.
Skær butterdejen ud i plader, eller stik dem ud med et stort glas, hvis du hellere vil have dem runde.
Bag dem ved 200° i 20 min. med et stykke bagepapir ovenpå og en rist i rillen ovenover, så de ikke vokser op og vælter. Skær låget af, når de er bagte, og pres lidt af dejen i midte ned, så du laver en fordybning.
Saucen laver du ved at smelte smørret, bage melet af i smørret og på med de 3 dl. bouillon. Når det er pisket godt ud, og klumperne er væk, kommer du mælken på af 2 omgange, hvor du pisker klumperne væk hver gang.
Vend kød, gulerødder, citronskal og saft i saucen, og justér konsistensen med lidt af bouillonen.
Kom fyldet op i de hule butterdejspuder.
Ingredienser
kyllingen
- 1,50 kg. kyllingelår
- 2 stk. gulerødder
- 2 stk. løg
- 10 stk. peberkorn
- 5 stk. laurbærblade
- 3 liter vand
- 1 stk. bouillonterning
tarteletterne
- 4 plader butterdej
saucen
- 50 gram smør
- 3 spsk. mel
- 3 dl. af kogelagen
- 5 dl. mælk
- 1 stk. citron, saft og skal
- 200 g. asparges på glas/dåse
- 1 håndfulde persille