Fremgangsmåde
Dag 1: Alt samles, og stilles på køkkenbordet under madfilm natten over.
Dag 2: Alt resten køres sammen med tingene fra dag 1 på en røremaskine i 10 min.
Fordel dejen i to forme på 1,5 l. og lad den hæve i ca. 2 timer.
Sæt formene i ovnen ved 225 grader i 10 min. og skru ned på 180 grader, og bag brødene i ca. 1 time. Hvis du har et termometer, skal kernetemperaturen helst ramme 97 grader. Så er du sikker på, det er færdigbagt. Ellers kan det godt snyde lidt. Det er nemlig ret blødt at trykke på, men det trække færdigt. Så lover jeg dig, det bliver super saftigt. Lad brødene trække i ca. 30 min.
Gør dig selv en tjeneste, og smag den første endeskive stadig lun og med kold smør på.
Ingredienser
dag 1
- 300 gram knækkede rugkerne
- 300 gram blandede frø og kerner
- 50 gram surdej (kan sagtens købes)
- 4 dl. vand
dag 2
- 200 gram rugmel
- 200 gram hvedemel
- 25 gram salt
- 20 gram gær
- 1 dl. lunt vand
- 2 spsk. maltmel
- 2 dl. kærnemælk
- 2 dl. øl
- 200 gram tørrede abrikoser
- 200 gram lyse rosiner