Fremgangsmåde
Mælken lunes op til fingerlun temperatur på omkring de 40 °
Bland mælken med den smuldrede gær.
Kom mel, sukker, kardemomme og salt i, og rør det sammen på røremaskinen. Kom det lune smør i en skefuld ad gangen.
Kom dejen ud på et meldrysset bord, stram den op, som i filmen, og lad den hæve i 1 time. til dobbelt størrelse.
Remoncen samles ved at røre det bløde smør sammen med sukker, kanel og kardemomme. Lad den stå ved stuetemperatur, til den skal bruges.
Når dejen er hævet, rulles den ud på lidt mel til 50x40 cm. og 0,6 cm. tyk.
Spred fyldet på dejen, og rul den til en lang pølse fra den lange side og ind.
Skær rullen i 16 trekanter, og pres toppen sammen. Inden de sættes til hævning igen i 1 time under et klæde.
Pensl med det sammenpiskede æg, og drys med perlesukker.
Ind i ovnen ved 200° varmluft i 10-12 min.
Husk kaffen til...
Ingredienser
Dejen
- 50 gram gær
- 0,50 liter sødmælk
- 1 kg. hvedemel
- 300 gram sukker
- 5 gram kardemomme
- 1 tsk. salt
- 170 gram usaltet smør
Remoncen
- 250 gram usaltet blødt smør
- 200 gram sukker
- 15 gram kanel
- 5 gram kardemomme
Til pensling
- 1 stk. æg
- 1 håndfuld perlesukker