Fremgangsmåde
Brun din bacon af i grove stykker. Kom så kødet med ned i, og brun det godt på alle sider. Gør det evt. af flere omgange, så du ikke som mig her i filmen, får det til at koge i stedet for at stege. Hellere del det lidt op.
I med de tørre krydderier, og så alle grøntsagerne pånær peberfrugten. I med tomatpuréen og bouillonen. Krydr med salt og peber, og lad det simre under låg helt forsigtigt i ca. 2 timer.
Kom nu peberfrugt og fløde i, og lad det simre i 20-30 min. Smag til med salt, peber og evt. lidt syre.
Spis suppen med et groft brød til, der evt. lige har været inde og vende i ovnen ved 250°.
Ingredienser
Gullashsuppe
- 200 gram bacon
- 500 gram oksebov i 2x2 cm. tern
- 2 stk. løg
- 4 fed hvidløg
- 200 gram kartoffel
- 300 gram gulerod, persillerod og knoldselleri
- 1 spsk. paprika
- 1 tsk. røget paprika
- 1 spsk. spidskommen, knust
- 5 stk. laurbærblade
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 liter bouillon
- 1 stk. rød peber i strimler
- 1 dl. piskefløde
- 1 håndfuld hakket persille
- 1 stk. brød i brud