Fremgangsmåde
Smuldr gæren ud i vandet, og bland olie, mel og salt i, og rør det godt sammen. Dæk dejen til, og lad den hæve ca. 1 time til dobbelt størrelse.
I en form på ca. 20 x 40 cm. kommer du bagepapir. Fordel dejen i formen ud til hvert hjørne med olierede fingre eller en dejskraber.
Form et flot blomstermønster i dejen med tynde skiver af radiser og kartofler. Skær skiver af løget, og form nogle løgblomster eller hvad du nu synes er sjovt.
Lad det hæve igen i 30 min.
Bag i 25 min. ved 200° varmluft.
Pensl med lidt mere olivenolie og evt. lidt flagesalt.
Ingredienser
dejen
- 5 dl. vand, fingerlunt
- 25 gram gær
- 1 dl. olivenolie
- 600 gram hvedemel, Tipo 00
- 1 spsk. flagesalt
pynten
- 1 stk. forårsløg
- 1 stk. rødløg
- 1 dusk purløg
- 1 stk. radise
- 1 stk. lille kartoffel
- 1 dusk persille
- 2 spsk. sesamfrø
- 1 dl. olivenolie
- 1 tsk. flagesalt